Idag har jag bakat ännu mer mumsiga saker, jag gav mig själv en utmaning och provade på att baka 2 sorter jag aldrig bakat förut, första kakan heter mjuka kolarutor i långpanna, jag kan inte direkt berätta för er hur bra de blev eftersom jag inte äter bakelser på vardagarna, men jag tror att mamma och pappa tyckte om dem! Det var inte jätte svårt att baka men inte heller en kaka man slänger ihop på en kvart!
Du behöver:
100g Smör
100g Mörk choklad
4 ägg
1dl socker
2dl vetemjöl
1,5tsk bakpulver
Glasyr:
1,5dl Vispgrädde
1,5dl Mörkt muscovadosocker
2msk ljus sirap
75g Mörk choklad
75g Smör
Börja med att dra igång ugnen på 175c, smörj och mjöla sedan en form, i receptet står det18x22 cm men jag tog en valig långpanne plåt vilket också går bra, den ända skillnaden är att kakan blir högre i 18x22 formen.
Smält smöret och chokladen i en kastrull på svag värme och låt det sedan vila.
Vispa Ägg och socker poröst, vitt och fluffigt! Sikta ner mjölet och bakpulvret i ägg blandningen blanda snabbt ner det med en slev och blanda sedan ner chokladsåsen varsamt till en slät smet.
Bred ut smeten i formen och grädda i nederdelen av ugnen i ca 18 min.
Under tiden kan man börja med glasyren, vilket är enklare än vad det ser ut, mät upp alla ingredienser förutom smöret i en kastrull och värm upp det, koka det sedan under omrörning i ca 12 min, ta av från plattan och tillsätt smöret lite i taget tills det är en glansig glasyr. Bred ut den över kakan och ställ den sedan för svalning, ett tips är att ställa den utomhus om det är minus grader...det tar mindre plats i kylskåpet!
Skär upp den i ganska små rutor och servera kakan som den är.
xoxo
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar