Jag älskar att baka, när man bakar är tålamod ett måste och självklart föddes jag utan något tålamod över huvudtaget.
Idag skulle jag baka kladdkaka till ca 30 pers, vilket skulle bli 3/4 stycken vanliga kladdkakor, att ens tänka på att stå och baka 4 satser kladdkaka gör att mitt tålamod redan är väck men jag löste problemet genom att titta i min långpanne bakbok och där hittade jag det ultimata kladdkake receptet. På en stas långpanne kladdkaka fick jag ca 30 stycken bitar, bus enkelt samt att jag sparade både tid och mitt humör ;)
Kladdkaka i Långpanna.
8ägg
12dl socker
2msk vaniljsocker
1tsk salt
21/2 - 3dl kakao
6dl vetemjöl
400g smält smör
Jag började med att vispa ägg och socker poröst, vilket verkligen gör att jag får arbeta med mitt tålamod, oftast när jag bakar med andra personer märker jag att mer parten av dem vispar alldels för kort tid, för att få en sådan god kaka som möjligt ska man vispa äggen och sockret i minst 10 minuter, det ska bli fluffigt och nästan helt vitt innan man ska lägga ifrån sig vispen. Sen blandade jag i alla torra ingridienser, lägg märke till att det står blandade och inte vispade, i nästa alla mjuka kakor ska man dumpa elvispen så fort man vispat klart äggen och sockret man ska snabbt röra ner de torra ingridienserna med en slev, efter att man blandat i de torra ingridienserna ska det smälta smöret i. Kakan ska gräddas mitt i ungnen på 175c i 35 min, jag gräddade den lite längre så att den inte var super kletig, men det är ju en smak sak! Efter att den gräddats klart kan man låta den stå lite innan man skär den i lagom stora fyrkanter. Man äta den precis som den är eller med lite grädde till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar